om_blogindlaeg

“OM”

I Yogalounge har vi en tradition. Vi citerer et-ords-mantraet ”OM” tre gange før træning og tre gange efter. Det er dog ikke vores egen opfindelse, eller en tradition vi har grebet i den bare luft.

Udtrykket OM kan man finde i de hellige tekster kaldet Upanisaderne, der kan forklares som en grundsten i hinduismen. En af disse hellige tekster er dedikeret til OM og beskriver det som det uforgængelig ord. Et ord der dækker over fortid, nutid, fremtid og hele universet. Vi bruger dog ikke i Yogalounge OM som noget religiøst og slet ikke som propaganda. Det lille ord har nemlig flere hensigter, hensigter som ikke kræver en rød prik i panden eller en orange kåbe.

Yoga is a philosophy and not a Religion.

David Swenson

En mere korrekt oversættelse og udtalelse af sanskrit ordet er faktisk AUM. Symbolsk står de tre bogstaver for guderne (eller kræfterne) Brahma, Vishnu og Shiva, der står for henholdsvis skabelse, opretholdelse og ødelæggelse, som kan oversættelse til start, midte og slut og på den måde forbindes til udtalelsen af mantraet, som helt kort og uden at blive alt for teknisk, kan man beskrives således:

Med a’et begynder udtalelsen bagerst i halsen og starter en vibration i solar plexus og brystet. U’et (udtales som o) ligger i midten af munden og flytter vibrationen til halsen. Med lukket mund udtaler man m’et, der bringer vibrationen helt frem i munden.

Selve vibrationen har en berolige effekt på nervesystemet og derudover samler det fokus. Det er også en måde at afgrænse din praksis fra resten af dagen og  klargøre sindet til at være mere eftertænksom.

Det lille mantra bruger vi derfor til at fordybe os i vores træning på et dybere niveau end blot at øve de fysiske stillinger.

Line
/Blogger og yogainstruktør

 

Kilder:

MindBodyGreen

Huffingtonpost

Yoga Journal